kylling i Karry

Kylling i Karry

Kylling i Karry
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • 4 gulerødder
  • 3 Porre - toppen
  • 1 Pastinak/persillerod
  • 1 spsk peberkorn
  • 1 spsk tørret timian
  • 3 laurbærblade
Karrysauce
  • 1 stort Løg
  • 1 stort Æble
  • 2 spsk Karry
  • 1 spsk Gurkemeje
  • 1-2 spsk Æble/ blommechutney
  • 1-2 dl Fløde
  • Gulerødderne fra suppen
  • 1 L Suppe fra kyllingen
  • Salt/ peber
Fremgangsmåde
  1. Lav en krydderipose af fx en the-pose og put alle krydderierne i og bind en knude.

  2. Rens kyllingen og læg den i en stor gryde sammen med gulerødder og porre. Kom krydderiposen ved. Hæld vand ved så det lige knap dækker. Koges i ca. 1 time. Skum godt undervej. Sluk herefter blusset og lad kyllingen trække i vandet i ca. 20 min.

  3. Tag forsigtigt kyllingen op af vandet og læg den på et fad, så den kan køle lidt af.

  4. Tænd for kyllingesuppen igen og lad den reducerer i mens du piller kødet af kyllingen. Skær kødet i mundrette stykker.

  5. Suppen koges til den er god kraftig - ca. 30-45 min. Smages til med selleri-Løvstikke salt. Almindeligt salt kan bruges.

  6. Lav derefter karrysaucen. Start med at skære løg og æble i tern.

  7. I en gryde varmes en spsk olivenolie. Tilsæt karry og lad det stege et par minutter. Tilsæt løg og æble og steg et par minutter yderligere. Chutney og gurkemeje tilsættes. Hæld suppen ved og kog i 5 minutter.

  8. I mens moses gulerødder med fløden. Blend mosen hvis du ønsker en helt cremet sauce. Hæld gulerodsmosen i saucen og kog yderligere 5 minutter.

  9. Tilsæt kyllingen og juster konsistensen med en meljævning såfremt du ønsker en tykkere konsistens. Tilsæt lidt mere af suppen hvis konsistensen er blevet for tyk.

  10. Server en skøn gang blomkålsris til og gulerods-æble råkost.

  11. Lav evt små skåle med pynt fx. peanuts, kokosflager, bananstykker, rosiner mv

 

Print Friendly, PDF & Email
Switch to desktop version