Syltede rødbeder

Nemme syltede rødbeder

IMG_1432

Der findes ikke noget bedre end skønne hjemmesyltede Rødbeder til en lun leverpostejs mad! MUMS

Alverdens krydderier kan koges med i lagen for, at frembringe de lifligste noter af varme og kraft.

De kan tilpasses dine egne favoritsmage. Her i opskriften er blot benyttet peberkorn og salt. Den børnevenlige version.

Brug gerne laurbærblade, sennepskorn, nellike, chili, kardemomme-kapsler mv for, at få netop dine favoritsmage i spil.

Af erfaring kan jeg dog anbefale blot at koge diverse krydderier med i lagen og herefter kassere dem inden påfyldning i glas – trækker krydderierne for længe med rødbederne, bliver de MEGET kraftige i smagen.

Syltede Rødbeder
Ingredienser
  • 1.5 - 2 kg Rødbeder
  • 5-7 dl Klar Eddike
  • 1.5 dl vand
  • 500-600 g Sukker
  • 10 stk Peberkorn
  • 1 spsk groft salt
Fremgangsmåde
  1. Rødbederne vaskes grundigt fri for alt jord. Kom dem i en stor gryde og fyld koldt vand til det lige akkurat dækker. Tilsæt saltet og bring i kog. Koges ca. 45 min - 1 time afhængig af hvor friske de er, indtil de er møre, men faste. 

  2. Mens rødbederne koger, laves en lage af eddike, sukker, vand og peberkorn der bringes i kog i ca. 15-20 min. umiddelbart inden rødbederne er færdige. Peberkorn kasseret inden lagen hældes over de færdige rødbeder.

  3. Rødbederne Skylles straks i koldt vand når de er møre. Lad dem stå i det kolde vand et par minutter. Herefter kan de nemt "smuttes" ud af deres skræl/skind.

  4. Rødbederne skæres i skiver og ligges i skoldede, atamon/alkohol-skyllet glas.

  5. Den varme lage hældes over rødbederne. Lukkes straks med låg og stilles til afkøling på køkkenbordet.

Opskriftsnoter

Tip: ved juletid - tilsæt evt. en lille stang kanel i de færdige glas, inden de overhældes med lage. Trækker ca. en uge inden de spises. Får en dejlig smag af jul!

 

Bør ikke stå for længe, da smagen bliver MEGET intens.

Alternativt kan kanelstangen koges med i lagen ca. 15-20 min og herefter kasseres. Det giver skønne noter af jul.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.