Gulerodskage

Svampet Gulerodskage

Ja man kan vel dårligt kalde denne kage usund – den er jo proppet med sunde gulerødder og knasende hasselnødder….. Men det går vist ikke.

Da jeg forleden skulle bage til kollegaerne, var intensionen ganske vist at lave en squashkage. Men køkkendet indeholdte hverken squash eller valnødder. WHAT To DO…. Heldigvis var der både friske gulerødder og hasselnødder i skabet, så det kom der denne svampede lækre gulerodskage ud af:

Gulerodskage
Antal: 8 Personer
Ingredienser
  • 175 g Revet Gulerødder
  • 150 g Hasselnødder
  • 150 g Sukker
  • 4 store Æg
  • 1 dl smagsneutral Olie
  • 100 g Hvedemel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk Kanel
Cremecheese topping
  • 200 g Philadelphia smørost
  • 100 g Blødt smør
  • 2 dl Flormelis
  • 2 tsk citronsaft
25 x 35 cm bageform
Fremgangsmåde
  1. Start med at skrælle gulerødderne og riv dem groft.

  2. Hak hasselnødderne groft. Og bland nødder og gulerødder godt sammen.

  3. Pisk sukker og æg tykt og cremet.

  4. Bland hvedemel, vanillesukker, bagepulver og kanel sammen.

  5. Pisk olien i æggemassen lidt af gangen. Vend herefter det blandede mel i.

  6. Vend til sidst gulerødderne og nødderne forsigtigt i dejen.

  7. Hæld dejen i en smurt bageform og bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 35 min. Tjek med en kødnål om kagen er bagt i midten.

  8. Lad kagen køle helt af i formen inden den toppes med creme cheese. Gerne til næste dag.

Creme cheese topping
  1. Start med at piske blødt smør med flormelis. Tilsæt citronsaften. Pisk til sidst smørosten i - pisk grundigt. Stil den på køl hvis den er blevet for flydende. Smørret stivner hurtigt.

  2. Smør kagen med et tykt lag smørcreme og server.

Print Friendly, PDF & Email