Appelsin Sirup

Lækker appelsin sirup

IMG_1605

Til den søde tand:

Du kan lave denne sirup af lige den mængde appelsinsaft du har.

Grundlæggende laves den udfra lige dele saft og sukker.

Appelsinsirup
Ingredienser
  • 2,5 dl Frisk presset appelsinsaft
  • 2,5 dl Sukker
  • ½ Vanillestang
Fremgangsmåde
  1. Brug ca. 10-12 appelsiner. Pres saften ud og si den gennem en tætmasket si. Gem appelsin-kødet.

  2. Saft og sukker bringes i kog, skrues straks ned til middel varme. Tilsæt den halve vanillestang og rør forsigtigt til det bobler og alt sukkeret er opløst. Lad simre i ca. 30-45 min. Skum af undervejs.

  3. Lagen bliver flot gylden. Når sirupen bruser let i gryden, er den klar. Lav evt "gele-prøven" hvor en lille smule sirup hældes på en tallerken og sættes i køleskabet i 2-3 min. Konsistensen skal været tyk og cremet, når sirupen tages ud - men stadig flydende.

  4. Sirupen hældes på skoldede glas eller flasker. Luk godt til.

Opskriftsnoter

Brug sirupen til skyr, desserter og pandekager.

Men også mere utraditionelt som smagsgiver i sovsen og dressinger til vinteres´ns skønne kålsalater.

Tilsæt selv krydderier efter ønske. Fx kardemomme eller stjerneanis. Eller kanelstang for det mere julede særpræg.

Sirupen kan holde evigt pga det høre sukker indhold - hvis den altså ikke bliver spist...

IMG_1616

Brug den til fx. brunch – skyr med hjemmelavet müsli, friske bær samt appelsinsirup.

IMG_1618Eller brug den til desserten – Pandekager med vanille-is med dejlig appelsinsirup.

Den resterende skønne appelsinkødsmasse, kan bruges i nogle lækre Appelsin-muffins – Åh de er gode!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.