Brownie med karameltop

Skøn tung chokolade Brownie med mandel-karameltop

Hvem elsker ikke chokolade?

Denne kage indfrier alle Cravings omkring chokolade i en skøn forening med mandler og karamel.

Tung og skøn.

Sød og syndig.

Brownie med Mandel-karameltop
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 100 g Chokolade
  • 150 g Sukker
  • 2 små Æg
  • 50 g Hvedemel
  • 25 g Kakaopulver
  • 1 knivspids salt
Karameltop
  • 1 ds Kondenseret mælk
  • 75 g Mandler
Bageform ca. 18 x 22 cm
Fremgangsmåde
  1. Smør og chokolade smeltes ved svag varme i en kasserolle under omrøring

  2. Æg og sukker piskes til en luftig masse

  3. Chokoladeblandingen vendes i æggemassen

  4. Mel, kakao og salt blandes grundigt og vendes i dejen.

  5. Hæld kagen i et fad med bagepapir.

  6. Hak mandlerne og drys over. Gem lidt til at drysse på toppen til sidst. De bliver dejligt ristet og sprøde.

  7. Hæld den kondenseret mælk over i et jævnt lag direkte fra dåsen.

  8. Bages i ca. 40 min ved 170 grader varmeluft

Opskriftsnoter

Server gerne med friske frugter fx jordbær eller melon og en kugle vanille is.

Kagen kan med fordel bages dagen før. Opbevares ved stuetemperatur.

Print Friendly, PDF & Email