Syren Sirup

Smag på foråretSyrensaft

Foråret skal nydes til fulde. Alle de skønne blomster og buske springer ud. Det dufter af forår. Mon ikke det også smager af forår? Særligt syren er en af mine favoritter. Den både dufter og smager himmelsk. Prøv den som det ekstra søde pift til en lækkert is-dessert. En lækker kage eller som smagsgiver i drinksen.

Syren Sirup!!

Det bedste resultat kommer ved at indkoge en omgang syrensaft. Denne laves ved at nedenstående ingredienser trækker på køl i ca. 2 dage.

Syrensaft

20 store klaser violette syrenDSC04796
3 øko citroner
1,5 kg sukker
1 flækket vanillestang
1,5-2 L kogende vand

Syren skylles i en stor balje koldt vand, dryppes af og blomsterne klippes af grenen ned i en stor gryde ca. 10-12 L. 3 Citroner skæres i skiver og lægges ved. Sukker drysses over. Læg en flækket vanillestang ved. Overhældes med det kogende vand. Rør til sukkeret er opløst. Stilles koldt i ca. 2 dage. Sies og hældes på klargjorte flasker. Blandes ca. 1:4. Serveres med isterninger.

Har man ikke tid eller tålmodighed til dette, kan man gøre som følger:

IMG_1686

Til ca. 6 små flasker færdig sirup

30-40 klaser violette syren
1,5 kg sukker
3 øko citroner
1,5-2 L vand
1 vanillestang

Syrenblomster plukkes og puttes i en stor balje med koldt vand. I en gryde bringes 2 L vand i kog sammen med sukkeret. Blomsterne afdryppes let, klippes af grenen og puttes i gryden. Saft af 3 øko citroner + en flækket vanillestang tilsættes. Koges i ca. 10 min under låg. Herefter sies saften, hældes tilbage i gryden og koger ind i ca. 1 time til skøn sirupkonsistens.

 

Del med fordel saften op i mindre portioner – hermed fremmes indkogningsprocessen. 5 dl saft indkoges til ca. 2-2,5 dl sirup på 15-20 min til det bruser til det bruser ved middel varme. Brug køleskabsmetoden hvor 1 tsk saft sættes på køl på en tallerken – hvis man efter 5 min kan trække streger i siruppen er den færdig!

For længere holdbarhed tilsættes atamon eller 20 g citronsyre – ellers opbevares på køl.

Hældes i skoledede alkohol skyllede flasker.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.