Havens sysler November

IMG_20151027_092925

 

Haven i November

Det skønne smukke efterår kan fortsat nydes i haven. Træer og buske står efterhånden nøgne – de grønne farver er falmet og alligevel er der til hver årstid knyttet minder og glæde. November er endnu en måned med hygge og leg med ungerne udendørs. Flyverdrager, vanter og huer findes frem og naturen kan nu med fordel nydes i haven.

IMG_2385Tag naturen med indendørs. Som disse flotte grene – rødlige og med masser af pyntepotentiale. Endvidere skønne kogler, bog, agern samt forskellige træsorter fx. birk som står flotte og naturskønne.

Selv om haven falmer kan du sagtens skabe liv og hygge i din have. Brug græskar, kurve, plant vinterkrukker med bl.a lyng, julerose, graner mv. Lanterner skaber lys og max hygge.

Tips til haven i november

Man kan med fordel plante hækplanter nu. Det er også nu der skal plantes buske. Stauder kan stadig deles inden frosten og de absolut sidste forårsløg kan stadig sættes.

Efterårshindbær skal nu skæres ned til grunden.

Græsplænen skal drænes med en greb – stik lodrette huller for, at lufte jorden. Nedfaldsblade skal fjernes fra plænen for, at give den optimale forhold gennem vinteren.

Det er også ved, at være tid til, at tænke på havens fugle. Både i form af fuglekasser og let tilgængeligt mad.

NyttehavenIMG_2387

Der kan nu høstet jordskokker.

Har man andre vinterafgrøder som fx rosenkål samt grønkål – kan også disse nydes nu. Ligeledes er det sæson for rødkål, hvidkål og rødbede. Og de skønneste efterårs/vinter æbler kan også nydes i det kolde efterårsvejr.

 

Birkestager:

IMG_2085

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.