Hyldeblomst Eddike

Hjemmebrygget hyldeblomst eddike

Igen har jeg været hos min hyldeblomst “pusher”. Årets sidste hyldeblomster inden hyldebærerne tager over. Jeg er selv helt vild med olie/eddike dressing – så tanken om en lækker hyldeblomste eddike med olivenolie i min sommersalat, får tænderne til at løbe i vand!!

Hyldeblomst eddike:IMG_3061

50 hyldeblomstskærme

skal af 1 øko citro

1 dl sukker

70 cl lys eddike/vineddike

Alle blomster klippes af de grove stængler.

Put sukker, citronskal og hyldeblomster i en skoldet-atamonskyllet flaske eller lign. Overhældes med eddike ca. 3/4 dele. Stilles lyst i stuetemperatur i ca. 5-7 dage. Vendes dagligt så sukkeret opløses.

IMG_1775

Herefter filteres eddiken gennem et kaffefilter og hældes tilbage på flasken.

IMG_1783

Det færdige resultat:

IMG_3329

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.