Grydestegt fasan

Skøn grydestegt fasan med bacon20141108_171539

Til 2 personer:

1 lille fasan

1 pk bacon i skiver

2 små løg

1 fed hvidløg

2 gulerødder

1 lille stykke knoldselleri

6-7 dl god hønsefond

1-2 dl vin (hvid eller rød)20141108_172445

2 dl fløde

2 kviste frisk timian

1 laurbærblad

sellerisalt/peber

smør til at stege i

2 spsk ribsgelé

1 spsk roqueford

smørbolle – 2 spsk smør, 2 spsk mel

Fremgangsmåde:

Start med at rense fasanen godt udvendigt og indvendigt. Bagefter parteres den. Start med at trække benene fra ryggen og skær begge af (behold overlår og underlår sammen). Bryststykkerne skæres forsigtigt af skroget hver for sig. Gem endelig rygstykket, da det giver god smag til saucen. Der er nu 2 ben, 2 bryststykker og et rygstykke. Krydr godt med salt og peber på hvert stykke. Bagefter vikles et stykke bacon omkring hvert stykke, fæstne med kødnåle eller snør det fast. Undlad at gøre det med rygstykket.

Herefter gøres grøntsagerne klar. Hakkes i grove stykker.

I en stor stegegryde smeltes smørret. Løget klares sammen med hvidløg i skiver. Brun nu hver stykke fasan godt på alle sider i et par minutter. Tag stykkerne op og læg på et fad.

Steg nu alle grøntsagerne et par minutter sammen med rygstykket (evt. vingestumper og hals). Tilsæt timian og laurbærblad. Hæld fonden ved sammen med vinen og lad det simre i ca. 30 min. Tilsæt herefter lårstykkerne og lad dem simre med i ca. 15 min, hvorefter bryststykkerne tilsættes til sidst og det hele simre i godt 15 min. Dermed i alt 1 times tid.

Tag herefter fasan stykker op. Læg dem i et ovnfastfad med staniol over. Pak det ind i viskestykker for at holde på varmen.

Tilsæt fløde til saucen (evt. lidt mælk). Lad det småkoge i ca. 15 min. Herefter sies saucen. Mas gerne nogle af grøntsagerne igennem sigten for, at give konsistens og dejlig smag til saucen. Lad det småkoge ca. 15 min. Rør smør og mel sammen til en smørbolle og pisk den i saucen.  Tilsæt roqueford ost og ribsgele og smag til med sellerisalt og peber. Lad det simre et par minutter. Ønskes saucen tykkere, lad den reducere lidt. Gerne ca. 15 min.

Kom nu alle fasanstykkerne i – dog ikke rygstykket –  og lad det varme godt igennem – uden at koge ca. 15 min. Ialt godt yderligere 1 time.

Serveres med kartoffel-jordskokke mos og Rosenkålssalat og godt rustikt brød.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.