Havens sysler December

Haven i DecemberIMG_2473

Frosten er nu nået Danmark og jorden er ikke længere til, at arbejde fornuftigt med. De sidste jordskokker er gravet op. Det er blevet en ordentlig portion varmende suppe – også til fryseren. Se Jordskokkesuppe. De resterende jordskokker er gemt mørkt og koldt, men frostfrit – i kasser med tørt sand. Sorter de største og pæneste fra – udbyttet skulle blive lignende dem der sættes.

De skønne Hokkaido græskar er høstet og gemt væk fra frosten. Kun haveejere med skønt grønkål har endnu glæde af køkkenhaven.

Træerne står nøgne. Vinden bider i kinderne og det er nu tid til, at sørge godt for havens dyr i den kommende tid, hvor det kan være vanskeligt for dem, at finde mad og drikke pga frost og kulde. Det giver liv til haven.

Hos os har hønsene nu fri adgang til haven – dog kun græsarealet. Ikke at vi ikke synes, at det var super hyggeligt, at have dem gående ud for karnappen og de store vinduer – Det var det, super hyggeligt, men rengøringsarbejdet af flisebelægningen var bare for anstrengende. Særligt da vi har tradition for, at grille hele året. Det er altså ikke fedt, at vade rundt i hønsemøg!! Beklager Hønsebasser!

Men liv i haven har vi – vores kyllinger er blevet store – den ene har vist sig at være en hane. Der kommer ind imellem liflig galen KyKKeLiKYYYYY fra haven. Er ganske sikker på, at hele villakvarteret synes det er lige så smukt og eventyrligt som os ;o)

IMG_2480

Havens glæder indendørs

Havens glæder skal nu med indenfor. Brug den skønne natur som pynt og hygge. Birkestager, grene, kogler og mos mm til dekorationer og stilleben.

I disse juletider skaber naturen ramme for glæde og stemning. Natur som pynt er billigt og nemt.

Et stjerneøjeblik er, når ungerne kigger rundt og får øje på alle deres fund fra gåturene i skoven. De skønne natur farver står fremragende til julens sølv og guld. Kun fantasien sætter grænser.

IMG_2470

 

 

Herhjemme er hjemmelavet pynt favorit. Både ungernes, men også egne ideer med fx grene og stubbe fra haven. Det er råt, men naturtro og spreder varme og glæde. Og husk at Julen er hjerternes fest!

Jeg vil gerne i samme åndedrag ønske alle vores søde kunder:

 

Rigtig Glædelig Jul 

Godt Nytår 2016!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.