Et super nemt og enkelt alternativ som tilbehør til det meste. Afhængig af krydderier, kan det varieres i det uendelige.
Prøv fx med denne simple udgave med smør og krydderurter. Vil man peppe retten lidt op, kan man drysse med revet parmasan ca. 10 min før kålen er færdigbagt. Det giver en smagfuld skorpe.
- 1 blomkålshoved
- 50 g blødt smør
- 2 spsk olie (citronolie)
- 2 spsk krydderurte salt
- 1 drys peber
-
Rens og skyl blomkålen grundigt. Skær stokken til, så blomkålen står fast. Dryp af på et viskestykke.
-
Placer blomkålet på et stykke bagepapir i et ovnfast fad.
-
Dryp olien ud over. Jeg brugte citronolie – har man ikke det, kan man bruge saften af ½ citron.
-
Smør det bløde smør ud over hele blomkålet. Og drys med krydderurte salt. Kværn peber over. Jeg brugte ramsløgsalt, giver en dejlig løgsmag.
-
Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min. hvis du som os, ønsker dit blomkål mørt, men fast og med bid.
Ønsker man blomkålen gennembagt, mør og blød skal det bages 10-20 min længere afhængig af størrelse. Dæk med staniol halvvejs gennem bagetiden for at undgå brankning.
-
Overhæld blomkålen et par gange undervejs med den skønne smørsovs som drypper ned i bunden af fadet. Gentag dette lige inden servering.
-
Server til fx en god bøf, kylling eller bagt fisk.
Prøv også med friske hakkede krydderurter fx purløg, persille, oregano mv. Drys dem på til sidst lige inden servering.
.