Sylteunivers

IMG_1232

Med afsæt i, at hele familien er stor tilhænger af syltevarer af forskellige slags, udsprang ideen og lysten til netop at udforske dette univers. Processen strækker sig over længere tid, idet syltevarerne dyrkes selv.

De tidligere år har vi haft jalapenos samt tomater. Et enkelt år med agurker og græskar. Og i år udvider vi sortimentet med egne rødbeder. Ydermere er det blevet til flere forskellige bær til marmelade samt gelé. Bl.a jordbær, ribs, hindær og kirsebær. I år er tanken, at vi udvider med solbær.

 

I år står den således på følgende:

Rødbeder

Jalapenoes

Syltede grønne tomater

Solbær/ribs gelé

Hindbærmarmelade

Jordbærmarmelade (hvis der er nogen tilbage når ungerne har været der)

Kirsebærlikør (hvis vi altså når at høste inden fuglene tager dem alle som sidste år!!)

 

IMG_1442

 

Følg links til opskrifter:

Abrikos/Gulerods marmelade

Appelsin sirup

Blommechutney

Blomme-/appelsinsirup

Hjemmelavet hønsefond

Hyldeblomst eddike

Hyldeblomst saft

Hyldebærsaft

Rabarber saft

Syltede asier

Syltede blommer

Syltede drueagurk

Syltede grønne tomater

Syltede rødbeder

Syren sirup

Æblesirup