Valnøddesnaps
For de tålmodige:
1 håndfuld grønne friske valnødder med blød skal
1 flaske brøndumssnaps
Denne snaps kræver tid – men skulle absolut være det værd!
Fremgangsmåde:
Valnødder skæres i kvarter og puttes i et stort patentglas. Overhældes med snapsen og trækker ½-1 år inden den filteres.
Allerede efter 2 dage er blandingen grønlig og bliver kort efter helt sort. Husk at ilte blandingen dagligt den første uge. Kan herefter stilles i et mørkt skab. Vend den rundt ind imellem når du alligevel kommer forbi glasset. Der samler sig en del bundfald.
Når blandingen har stået så længe man nu har tålmodighed til (gerne 1 år), filtreres den og hældes tilbage på glasset. Den færdige blanding er et koncentrat, der yderligere skal trække 1-7 år. (Helst 7 år) før den skal fortyndes i forholdet 1:6 (6-10 dele afhængig af smag) eller som man nu lyster med klar snaps.
Min har nu trukket knap 2 år efter den er filtreret – altså i alt 3 år. Den er forsøgt at fortynde 1:6 med klar Brøndumssnaps og den er bestemt det hele værd!! Gerne stuetemperatur. Den smager let karamelagtigt og valnøddesmagen er ikke til at tage fejl af.
SÆT IGANG