Chokolademuffins med sorte bønner
Ja du læste rigtigt! Denne her opskrift skal prøves – ungerne herhjemme er vilde med dem. Ikke en synes de har en snært af bismag af noget sundt!!
200 g kogte sorte bønner
50 g blødt smør
100 g solbærsirup
100 g smeltet mørk chokolade
1 tsk vanillepulver
½ tsk salt
½ dl kakaopulver (Valhrona)
2 tsk bagepulver
4 æg
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser skal være stuetemperatur – det giver en glat ensartet dej.
Start med at blende bønnerne. Kom stykker af den bløde smør i sammen med siruppen og blend til en glat og ensartet masse. Smelt imens chokoladen over vandbad – lad den køle en anelse af og hæld den i blenderen. Kom vanille, salt, kakao og bagepulver i og blend æggene i et af gangen. Fyld kagemassen i ca. 12 muffinsforme og bag dem ca. 20-25 min ved 185 grader. Lad dem stå lidt inden servering – server gerne ved stuetemp. Konsistensen er fyldig og og let fugtig – smagen er helt eventyrlig.