Sommersalat med Jordbær og friske ærter
Der er intet som den danske sommer, med tanke på friske skønne afgrøder, man nemt kan dyrke i sin egen have; uanset størrelse.
Hvem kender ikke følelsen af et friskplukket solmodent højrødt Jordbær – stadig lunt af solens stråler?
Eller glæden ved frisk-bælgede ærter direkte fra bælgen?
Alt denne herlighed drysset med lidt ristede pinjekerne og små liflige kugler af frisk mozzarella, giver den skønneste lette sommersalat – som kan spises som den er eller som frisk tilbehør til en skøn grillet bøf eller grillet laks.
- 1 stk Iceberg salat
- 200 g Store søde Jordbær
- 100 g Blomkål
- 1 stor håndfuld Friske ærter
- 1 lille bøtte frisk mozzerella i små kugler
- 1 lille pose pinjekerner
- Olivenolie
- Hvidvinseddike
- Salt
- Peber
-
Bræk salaten ud i grove stykker og anret på et fad.
-
Bælg de friske ærter og fordel dem over salaten.
-
Pluk blomkålen i små buketter og fordel dem over salaten.
-
Rens jordbærrene, skær dem i kvarter afhængig af størrelsen og fordel dem over salaten.
-
Top til sidst med mozzarellakugler og ristede pinjekerner.
Med denne salat afhænger mængderne på Mozzarella samt pinjekerne af smag og behag. Men prøv dig frem.