Syltede grønne drueagurker
5 kg små skønne drueagurk
Saltlage:
4 L vand
600 g salt
½ L eddike
Syltelage:
3 L eddike
½ L vand
2,5 kg sukker
2 spsk sennepskorn
peberkorn
Endvidere:
Rigelig dild/krondild
2 store rødløg/Løg i tern
Fremgangsmåde:
Dag 1
Alle agurkerne hældes i et stort vandfad og skrubbes godt med en stiv opvaskebørste. Tørres forsigtigt i et viskestykke. Begge ender skæres af og prikkes herefter med en gaffel eller kødnål og ligges i en stor syltekrukke/ skål. Kog herefter saltlagen af vand og salt som anført. Tilsæt eddike. Når lagen er helt kølet af (stuetemperatur) hældes den over de små agurker og trækker 1-2 døgn i køleskab.
Dag 2 (3)
Saltlagen hældes fra agurkerne og de skylles grundig i rent vand. Herefter koges syltelagen ca. 10 min. Sylteglas gøres klar, skoldes og skylles i atamon/vodka afhængig af temperament. Dild skylles og klippes i mindre stykker og puttes i de rene glas sammen med løg i tern. Fordel de kogte syltekrydderier i glassene ligeligt og put derefter agurkerne i glassene. Den kogende syltelage hældes over agurkerne til det dækker. En cm peberrod puttes i glassene som det sidste og alle glas lukkes stramt til. Skal nu trække min 14 dage – og helst 4 uger inden der tages hul på dem. Uåbnet kan de holde sig hele vinteren.
Hej Sofie
Tak for din henvendelse.
Jeg dyrker dem selv i haven. Det kan godt betale sig – de er noget dyre at købe.
Ellers er der mulighed for, at købe dem på en nærliggende gård. Jeg ved ikke hvor i landet du bor.
Men nær Næstved er der flere små gårde som sælger netop drueagurk og asier. Der er endvidere mulighed for ved de fleste torvemarkeder at bestille den til afhentning.
Venligst
Stine
Hvor køber man de små agurker henne??