Appelsin-Marcipan Muffins med nødder
I bedste Stop Spild Af Mad stil:
Med min super nemme nye citruspresser er verden bare blevet lidt større (OG nemmere)!
Jeg har altid stået i timevis og presset appelsiner og citroner i hånden. Det kan sørme være tidkrævende, når der er 30 appelsiner til enten frisk saft eller som skal bruges til Appelsinsirup. Nu kan det gøres på under 10 min!!!
Men et nyt problem er desværre opstået – eller det er ikke så dårligt en sidevirkning endda – en masse dejlig appelsinkød bliver til overs – særligt når der laves appelsinsirup. WHAT TO DO….. Løsningen må da være disse dejlige muffins med appelsin og marcipan!!
Til ca. 20 muffins:
3 æg
170 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl rest havregrød (eller blot havregryn)
2 dl appelsinkød (lige flydende nok til at det kan hældes)
100 g hakkede nødder (hasselnødder)
100 g revet marcipan
100 g Smør
200 g Philadelphia flødeost
2 dl Flormelis
1 spsk kanel
Fremgangsmåde:
Nødder hakkes groft. Marcipan rives groft. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Vend havregryn i så de udblødes. Vanillesukker, mel og bagepulver blandes sammen. Vendes i massen. Nødder, marcipan samt appelsinkød vendes i massen og røres forsigtigt til en ensartet kagedej. Den er noget flydende. Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ovnen ca. 25 min ved 175 grader.
TIP: For at kagerne skal beholde formen, bruger jeg en silikone-muffin-form. Der er plads til 12 muffins. Papirformen sætter jeg nu ned i hver fordybning og fylder den 2/3. Resultatet er flotte ensartet kager.
Når kagerne er kølet af, kan man blande en skøn topping og sprøjte på med en dekorativ tylle. Pynt med yndlingskrymmel fx chokolade stjerner eller sukker kugler.