Syltede Peppadew chili

Syltede Peppadew chili
Antal: 4 små glas
Ingredienser
Kogelage
  • 3 dl Klar eddike
  • 2 dl Vand
  • 1 tsk peberkorn
  • 1 tsk sennepskorn
Syltelage
  • 2 dl Sukker
  • 1 dl Vand
  • 1 dl Klar eddike
  • 1 dl kogelage
Fremgangsmåde
  1. Vask chilierne og fjern forsigtigt indmaden ved at skære stilken af og grave kernehuset ud.

  2. Lav kogelagen og kog den godt igennem. Skru ned for blusset og lad chilierne simre ca. 2 min. Lav dem af flere omgange således, at der kun er et lag af gangen i kogenlagen – fisk dem op med en hulske og læg dem i rengjorte og skoldede glas med det samme.

  3. Kog herefter en syltelage. Lad det koge 5 min og hæld over chilierne. Luk glassene stramt med det samme.

  4. Fyldes med skøn blød og cremet friskost fx Philadelphia ost umiddelbart inden servering. Kan holde sig på køl med fyld ca. 2-3 dage.

Tips og ideer:

Disse skønne og smagfulde chili kan bruges fyldt med lækker cremet ost i et snup-tag til Tapas eller i skønne salater.

Prøv også at blende dem med fx cremefraishe eller mayo som en lækker dip til grøntsagsstænger eller knasende chips som appetizer. Eller som spread i en skøn sandwich.

Lynstegt broccoli i soya og sesamolie med sprøde æbler, rødløg og pinjekerner. Lave på samme måde som denne: Skift blot sesamfrø ud med pinjekerner og pynt med sprøde æbler og rødløg i tern.

Broccoli med sesamolie: http://sylteogsav.dk/lynstegt-broccoli-m-sesam-og-soya/