- 3 dl Klar eddike
- 2 dl Vand
- 1 tsk peberkorn
- 1 tsk sennepskorn
- 2 dl Sukker
- 1 dl Vand
- 1 dl Klar eddike
- 1 dl kogelage
-
Vask chilierne og fjern forsigtigt indmaden ved at skære stilken af og grave kernehuset ud.
-
Lav kogelagen og kog den godt igennem. Skru ned for blusset og lad chilierne simre ca. 2 min. Lav dem af flere omgange således, at der kun er et lag af gangen i kogenlagen – fisk dem op med en hulske og læg dem i rengjorte og skoldede glas med det samme.
-
Kog herefter en syltelage. Lad det koge 5 min og hæld over chilierne. Luk glassene stramt med det samme.
-
Fyldes med skøn blød og cremet friskost fx Philadelphia ost umiddelbart inden servering. Kan holde sig på køl med fyld ca. 2-3 dage.
Tips og ideer:
Disse skønne og smagfulde chili kan bruges fyldt med lækker cremet ost i et snup-tag til Tapas eller i skønne salater.
Prøv også at blende dem med fx cremefraishe eller mayo som en lækker dip til grøntsagsstænger eller knasende chips som appetizer. Eller som spread i en skøn sandwich.
Lynstegt broccoli i soya og sesamolie med sprøde æbler, rødløg og pinjekerner. Lave på samme måde som denne: Skift blot sesamfrø ud med pinjekerner og pynt med sprøde æbler og rødløg i tern.
Broccoli med sesamolie: http://sylteogsav.dk/lynstegt-broccoli-m-sesam-og-soya/