Lækker appelsin sirup
Til den søde tand:
Du kan lave denne sirup af lige den mængde appelsinsaft du har.
Grundlæggende laves den udfra lige dele saft og sukker.
- 2,5 dl Frisk presset appelsinsaft
- 2,5 dl Sukker
- ½ Vanillestang
-
Brug ca. 10-12 appelsiner. Pres saften ud og si den gennem en tætmasket si. Gem appelsin-kødet.
-
Saft og sukker bringes i kog, skrues straks ned til middel varme. Tilsæt den halve vanillestang og rør forsigtigt til det bobler og alt sukkeret er opløst. Lad simre i ca. 30-45 min. Skum af undervejs.
-
Lagen bliver flot gylden. Når sirupen bruser let i gryden, er den klar. Lav evt "gele-prøven" hvor en lille smule sirup hældes på en tallerken og sættes i køleskabet i 2-3 min. Konsistensen skal været tyk og cremet, når sirupen tages ud - men stadig flydende.
-
Sirupen hældes på skoldede glas eller flasker. Luk godt til.
Brug sirupen til skyr, desserter og pandekager.
Men også mere utraditionelt som smagsgiver i sovsen og dressinger til vinteres´ns skønne kålsalater.
Tilsæt selv krydderier efter ønske. Fx kardemomme eller stjerneanis. Eller kanelstang for det mere julede særpræg.
Sirupen kan holde evigt pga det høre sukker indhold - hvis den altså ikke bliver spist...
Brug den til fx. brunch – skyr med hjemmelavet müsli, friske bær samt appelsinsirup.
Eller brug den til desserten – Pandekager med vanille-is med dejlig appelsinsirup.
Den resterende skønne appelsinkødsmasse, kan bruges i nogle lækre Appelsin-muffins – Åh de er gode!!
‘